Jaarrekening laten maken
door accountant in Delft

De jaarrekening laten maken is elk jaar weer verplichte kost voor ondernemers. Ook het controleren van een jaarrekening door een accountant hoort hierbij. Het is namelijk een vereiste om dit document bij de Kamer van Koophandel (KVK) te deponeren, tenzij u een eenmanszaak beheert.

Toch kan het ook voor ZZP’ers interessant zijn om een jaarrekening door een expert te laten opstellen omdat het een goed beeld geeft van financiële situatie van uw bedrijf. Daarnaast is het mogelijk dat u de jaarrekening nodig heeft om een hypotheek te kunnen afsluiten.

Boekhouder zoeken?

Wat is een jaarrekening?

De jaarrekening is per definitie een jaarlijks verslag over de financiën van uw bedrijf. Let wel: dit is een aanzienlijk uitgebreid verslag. Op een zorgvuldige manier worden de winstrekening en de verliesrekening opgesteld, met daarnaast een overzicht van de balans. Verwacht echter niet alleen cijfers, maar ook uitgebreide toelichtingen.

De jaarrekening sluit verder aan op uw financiële administratie en salarisadministratie waarvoor u uw inkomsten en uitgaven op een rijtje dient te houden.

Wie is verplicht een jaarrekening op te stellen?

We hadden eerder al aangegeven dat als u ZZP’er bent u niet verplicht bent een jaarrekening op te stellen.
U bent dit echter wel verplicht als u onder de volgende rechtsvormen valt:

  • Stichting (ORG)
  • Vereniging
  • Besloten Vennootschap (B.V.)
  • Naamloze Vennootschap (N.V.)
  • Coöperatie (Deelgenootschap)

Wij bellen u terug.

Vertel ons wat u verwacht van een boekhouder, dan koppelen wij u aan de beste.

"*" geeft vereiste velden aan

Jouw naam*

Inhoud kan verschillen per onderneming

De inhoud van de jaarrekening kan per onderneming verschillen. Dit komt omdat er duidelijke richtlijnen zijn gemaakt door de Kamer van Koophandel.

Ondernemingen worden namelijk opgesplitst in 4 verschillende groottes:

  1. Micro: minder dan 350.000 euro omzet en minder dan 10 personen in dienst.
  2. Klein: 700.000 tot en met 12 miljoen euro omzet en 10 tot en met 50 personen in dienst.
  3. Middelgroot: 12 miljoen tot en met 40 miljoen euro omzet en 50 tot en met 250 personen in dienst.
  4. Groot: meer dan 40 miljoen euro en meer dan 250 personen in dienst.

Voldoet uw onderneming al twee jaar lang aan de variabelen van een bepaalde grootte? Dan behoort u officieel tot deze klasse.

De micro en kleine bedrijfsklasse hebben het iets makkelijker met de jaarrekening, aangezien hiervoor een beperkte (microklasse) of verkleinde (kleine klasse) balans en een simpele toelichting voldoen.

Valt uw onderneming echter onder de bedrijfsklassen middelgroot tot groot, dan wordt het rapport veel uitgebreider met meer toelichtingen en volledigere cijfers.

Weet u niet precies tot welke groep uw onderneming behoort, of wat er precies in de jaarrekening moet komen te staan? Neem dan vrijblijvend contact met onze boekhouder in Delft op en opteer wellicht om de volledige administratie van uw bedrijf aan ons uit te besteden.

Meer dan 500 ondernemers kiezen al voor onze boekhouders.

– 15 jaar ervaring –

De Boekhouder Delft heeft mij veel tijd bespaard. Naast het beginnen van een nieuwe onderneming had ik weinig tijd voor administratieve lasten.

stars

Jeff Zwaan, ZZP'er

Ik ben jong begonnen met ondernemen in de horeca en ik deed eigenlijk alles altijd zelf. Totdat ik opeens ontzettend veel brieven van de belasting op mijn deurmat kreeg. Gelukkig heb ik toen meteen de keuze gemaakt om een goede boekhouder te zoeken en die heb ik ook zeer zeker gevonden!

stars

Jessica Vanhoor, Horeca onderneemster

Vorig jaar ben ik begonnen met dropshippen. Vandaag de dag heb ik 4 goedlopende online webshops. Gelukkig kan ik via deze boekhouder veel van het papierwerk doorsturen, zonder dat ik er veel tijd aan kwijt ben. De kosten haal je er dan ook makkelijk uit.

stars

Remco, Janssen

Plan een telefonische afspraak.

Dagelijks voorzien wij ondernemers van informatie over boekhouding. Omdat we persoonlijk contact zeer belangrijk vinden, gaan wij vanuit ons administratiekantoor ook graag een gratis kennismakingsgesprek met u aan.

Vertel ons meer over het bedrijf of de onderneming, zodat wij de beste boekhouder binnen ons administratiekantoor of netwerk aan u kunnen koppelen.

Stel ons direct alle vragen over de administratie, het omgaan met de belastingdienst en andere onderwerpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Jouw naam*