Financiële administratie
uitbesteden Delft

De financiële administratie uitbesteden is wellicht een verstandige stap voor uw onderneming. Of u nu al een doorgewinterde of startende ondernemer bent, of het nu gaat om een eenmanszaak of een vennootschap, de financiën bijhouden is onderdeel van uw bedrijfsvoering. Dit is simpelweg iets wat u niet kunt verwijden – hoe graag u dit ook niet zou willen meenemen in uw dagelijkse taken, want het is namelijk verplicht. Daarom kunt u er het best goed voor zorgen, door dit bijvoorbeeld uit te besteden aan een professioneel boekhoudkantoor.

TIP: Heeft u personeel in dienst? Kijk dan ook even of het verstandig is om uw salarisadministratie uit te besteden.

Boekhouder zoeken?

Welke zaken moet je bijhouden voor de financiële administratie?

Voor de financiële boekhouding dient u meerdere papieren te behouden en aan te maken:

 • Zowel de inkoop- als de verkoopfacturen
 • Bonnetjes van uw zakelijke aankopen
 • Overzicht van uw kasadministratie
 • Belastingaanslagen
 • Belastingaangiftes

Onze experts helpen u graag met het bijhouden van het papierwerk.

Welke gegevens in uw administratie moet u bewaren?

De Nederlandse wet schrijft voor dat u bepaalde papieren voor minimaal (uitzonderingen daargelaten) 7 jaar. Denk hierbij aan de volgende administratie:

 • Kassabonnen, bankafschriften, bewijsstukken van inkomsten en uitgaven, overzicht van bankafschriften en facturen. Vraag dit na bij uw boekhouder uit voorzorg*.
 • Een jaaroverzicht van uw voorraad-, crediteuren- en debiteurenadministratie.
 • Salarisadministratie: alleen van toepassing als u personeel in dienst heeft en geldt dus niet voor ZZP’ers en eenmanszaken.
 • Heeft u bezittingen en/of schulden? De officiële voorwaarden, verklaringen en getekende papieren dienen bewaard te worden.
 • Schriftelijk bewijs en overzicht van uw jaarlijkse resultatenrekeningen en balansen.

Niet altijd alles in dit lijstje is voor u van toepassing. Vraag dit altijd goed na bij uw boekhouder of administratiekantoor, zodat u in de toekomst uw bewaarplicht niet schendt.

Wij bellen u terug.

Vertel ons wat u verwacht van een boekhouder, dan koppelen wij u aan de beste.

"*" geeft vereiste velden aan

Jouw naam*

Waarom u voor ons kiest bij het uitbesteden?

Wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring met het assisteren van het midden- en kleinbedrijf (MKB). Ook de financiële administratie wordt vaak aan ons overgedragen. Hierdoor kunnen ondernemers zich onbekommerd storten op alledaagse taken in plaats van veel tijd aan de administratie kwijt te zijn. Wel zo handig! Daarnaast zijn wij in de provincie Zuid-Holland een van de meest vooruitstrevende boekhoudkundige bedrijven. Boekhouder Delft gaat met zijn tijd mee en volgt met passie de technologische voorderingen op gebied van boekhouding. De digitalisering van administratieve taken maakt ons werk overzichtelijker en plezierijker. Een win-win situatie! Het is niet voor niets dat 89% van de ondernemers waarmee wij samenwerken er al voor kiest -met onze hulp, om de boekhouding digitaal bij te houden.

Waar helpt het uitbesteden bij?

De financiële administratie is belang voor twee cruciale elementen voor uw onderneming:

 • Omzetbelasting (BTW)
 • Inkomstenbelasting (of vennootschapsbelasting)

Elke ondernemer is verplicht om de boeken keurig bij te houden en te laten inzien door de belastingdienst via aangiftes. Zorg daarom voor een goed systeem om deze essentiële documenten te bewaren; dit kan schriftelijk (bijv. in mappen) of met online boekhouding software. Kiest u voor het laatste? Zorg dan wel dat u uw administratie ten aller tijden kunt inzien in verband met de bewaarplicht.

Onze boekhouders werken altijd met de beste boekhoudsoftware zodat u altijd uw gegevens kunt inkijken op een duidelijke en overzichtelijke manier.

Voorbeelden van taken die u kunt uitbesteden

Onze boekhouders en accountants in Delft staan elke werkdag voor u klaar om de financiële administratie van uw onderneming over te nemen. U vraagt zicht misschien af wat voor taken zij precies verrichten? Het volgende lijstje geeft een goede indruk. Staan er diensten niet tussen die u wel nodig heeft? Neem contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

 • Jaaroverzicht maken van uw crediteuren-, debiteuren- en voorraadadministratie
 • Maandelijkse en jaarlijkse rapportages maken van uw resultaten: de ontwikkelingen van uw liquiditeit en kosten, marges en andere financiële situaties
 • Salarisadministratie: bijv. het versturen van loonstroken en jaaropgaven, het aanleveren van gegevens voor uw verzuimrekening, het opstellen van arbeidsovereenkomsten en andere cruciale boekhoudkundige taken als u personeel in dienst heeft.
 • Voorbereiden van uw betalingen
 • Managen van de bankmutaties

Staan er taken niet bij die wel gewenst zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer dan 500 ondernemers kiezen al voor onze boekhouders.

– 15 jaar ervaring –

De Boekhouder Delft heeft mij veel tijd bespaard. Naast het beginnen van een nieuwe onderneming had ik weinig tijd voor administratieve lasten.

stars

Jeff Zwaan, ZZP'er

Ik ben jong begonnen met ondernemen in de horeca en ik deed eigenlijk alles altijd zelf. Totdat ik opeens ontzettend veel brieven van de belasting op mijn deurmat kreeg. Gelukkig heb ik toen meteen de keuze gemaakt om een goede boekhouder te zoeken en die heb ik ook zeer zeker gevonden!

stars

Jessica Vanhoor, Horeca onderneemster

Vorig jaar ben ik begonnen met dropshippen. Vandaag de dag heb ik 4 goedlopende online webshops. Gelukkig kan ik via deze boekhouder veel van het papierwerk doorsturen, zonder dat ik er veel tijd aan kwijt ben. De kosten haal je er dan ook makkelijk uit.

stars

Remco, Janssen

Plan een telefonische afspraak.

Dagelijks voorzien wij ondernemers van informatie over boekhouding. Omdat we persoonlijk contact zeer belangrijk vinden, gaan wij vanuit ons administratiekantoor ook graag een gratis kennismakingsgesprek met u aan.

Vertel ons meer over het bedrijf of de onderneming, zodat wij de beste boekhouder binnen ons administratiekantoor of netwerk aan u kunnen koppelen.

Stel ons direct alle vragen over de administratie, het omgaan met de belastingdienst en andere onderwerpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Jouw naam*